Przepis na biszkopt
Składniki:
-4 jajka-1 szklanka cukru
-1/2 szklanki mąki
-1/2 szklanki kartoflanki
-proszek do pieczenia
Sposób przygotowania:
Jajka ubijamy z cukrem na pianę. Dodajemy na przemian mąkę i kartoflankę cały czas miksując. Piec w temperaturze 170 stopni przez 30 minut.Przepis na krem maślany
Składniki:
-1 kostka masła
-1 szklanka cukru
-sok z 1/2 cytryny lub aromat waniliowy
-2 łyżki mleka
-1 szklanka cukru
-sok z 1/2 cytryny lub aromat waniliowy
-2 łyżki mleka
Sposób przygotowania:
Masło ucieramy mikserem stopniowo dodając cukier puder. Miksujemy aż wytworzy się puszysty krem. Następnie cały czas miksując wlewamy mleko. Na końcu dodajemy sok z cytryny lub aromat waniliowy.
Krem rozsmarowujemy na biszkopt. Na krem dodajemy dowolny owoc np: truskawki, brzoskwinie, ananas itp. Owoc zalewamy galaretką przyrządzoną według przepisu na opakowaniu. Na blachę placka wystarczą nam 2 galaretki. Placek wstawiamy na ok. 3 godzinki do lodówki.
Smacznego:)
A.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)