wtorek, 8 października 2013

Ciasto z kremem, galaretką i owocami.


Przepis na biszkopt

Składniki:

-4 jajka
-1 szklanka cukru
-1/2 szklanki mąki
-1/2 szklanki kartoflanki
-proszek do pieczenia

Sposób przygotowania:

Jajka ubijamy z cukrem na pianę. Dodajemy na przemian mąkę i kartoflankę cały czas miksując. Piec w temperaturze 170 stopni przez 30 minut.


Przepis na krem maślany

Składniki:

-1 kostka masła
-1 szklanka cukru
-sok z 1/2 cytryny lub aromat waniliowy
-2 łyżki mleka 

Sposób przygotowania:

Masło ucieramy mikserem stopniowo dodając cukier puder. Miksujemy aż wytworzy się puszysty krem. Następnie cały czas miksując wlewamy mleko. Na końcu dodajemy sok z cytryny lub aromat waniliowy.

Krem rozsmarowujemy na biszkopt. Na krem dodajemy dowolny owoc np: truskawki, brzoskwinie, ananas itp. Owoc zalewamy galaretką przyrządzoną według przepisu na opakowaniu. Na blachę placka wystarczą nam 2 galaretki. Placek wstawiamy na ok. 3 godzinki do lodówki. 

Smacznego:)
A.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)