Składniki:
-2 piersi z kurczaka
-przyprawy:
kolendra
imbir
czosnek w proszku
chilli
pieprz
cynamon
gałka muszkatołowa
kardamon
kminek
sól
-olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Piersi myjemy i kroimy w kostkę o wielkości ok. 2x2 cm. Przygotowujemy mieszankę przypraw. Z każdej przyprawy bierzemy szczyptę i mieszamy ze sobą. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojone mięso. Dodajemy przyprawy i od czasu do czasu mieszamy. Smażymy ok. 20-30 minut. Jeśli chcemy by smak był intensywniejszy to mięso powinno stać w przyprawach ok. 3-4 godziny ale jeśli nie mamy czasu to smażymy od razu. Podajemy z frytkami, surówką i sosem czosnkowym.
Smacznego! :)
A.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)