poniedziałek, 29 lutego 2016
Muffinki z czekoladą.
Składniki:
-1 tabliczka mlecznej czekolady
-1/3 szklanki oleju
-1/2 szklanki cukru pudru
-1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
-1/2 opakowania cukru wanilinowego
-1 jajko
-1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
-2 szklanki mąki
1 i 1/4 szklanki mleka
Sposób przygotowania:
Mąkę, cukier puder, sodę, cukier wanilinowy i proszek do pieczenia wymieszać w misce. Do suchych składników dodać pokrojoną w małą kosteczkę czekoladę. Jajko zmiksować z olejem i mlekiem. Następnie dodać do reszty składników i delikatnie wymieszać. Gotową masę wypełniać foremki na ok. 3/4 wysokości. Piec 20 minut w temperaturze 190 stopni.
Smacznego! :)
A.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)