sobota, 12 marca 2016

Muffinki czekoladowe.



Składniki:
-1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
-2 łyżeczki proszku do pieczenia
-1/2 łyżeczki sody
-3 czubate łyżki kakao
-3/4 szklanki cukru pudru
-1 tabliczka mlecznej czekolady
-1 szklanka mleka
-1/2 szklanki oleju
-1 jajko

Sposób przygotowania:
Suche składniki mieszamy w misce. Mleko, olej i jajko miksujemy w drugiej miseczce. Czekoladę siekamy na drobne kawałeczki. Suche składniki mieszamy łyżką z mokrymi. Następnie dodajemy pół czekolady i znowu delikatnie mieszamy. Ciasto nakładamy do foremek. Resztę czekolady wykorzystujemy do posypania muffinek. Pieczemy w temperaturze 185 stopni ok. 20 minut.

Smacznego! :)
A.

1 komentarz:

  1. Właśnie upiekłam, bardzo smaczne, choć u mnie mniejsze foremki i piekłam 15 minut.
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)