-pierś z kurczaka
-przyprawa do kebaba/gyrosa
-sałata lodowa lub kapusta pekińska
-ogórek
-pomidor
-200 ml. jogurtu naturalnego
-2 łyżki majonezu
-3 ząbki czosnku
-sól
-pieprz
-bułka turecka lub inny okrągły chleb
Sposób przygotowania:
W pierwszej kolejności przygotowujemy sos czosnkowy, można go nawet zrobić kilka godzin przed. Czosnek przeciskamy przez prasę, Dodajemy do jogurtu naturalnego i majonezu. Doprawiamy solą i pieprzem i całość dokładnie mieszamy. Piersi myjemy, kroimy na mniejsze części o grubości ok. 2 cm. i przyprawiamy przyprawą do gyrosa. Sałatę siekamy, ogórka i pomidora kroimy w plastry. Chleb turecki kroimy na 4 części. Środek przekrawamy dopiero po upieczeniu. Do usmażenia piersi i upieczenia bułki na chrupiąco użyłam grilla Opti Grill + XL firmy Tefal. Piersi smażą się ok. 5 minut a bułka 3. Za pomocą grilla można przygotować dużo innych potraw a więcej już wkrótce...
Smacznego!:)
A.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)