-800 g. filetów z dorsza
-2 jajka
-2 bułki
-natka pietruszki
-sól
-pieprz
-majeranek
-1,5 łyżki mąki
-3 łyżki bułki tartej
-olej
Sposób przygotowania:
Rybę myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i mielimy za pomocą maszynki do mielenia mięsa. Bułki namaczamy w wodzie. Do zmielonej ryby dodajemy namoczone i odsączone bułki, jajka, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Na talerzyku mieszamy mąkę i bułkę tartą i w niej obtaczamy uformowane kotlety rybne. Smażymy na oleju na średnik ogniu aż się ładnie zarumienią.
Smacznego! :)
A.
Bardzo ciekawe ! Idealne na obiad. :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
Wyglądają super:)
OdpowiedzUsuń