-2 pojedyncze piersi z kurczaka
-1 brokuł
-150 g. fasolki szparagowej zielonej
-3 marchewki
-1 mała cebula czerwona
-1/3 łyżeczki soli
-1/3 łyżeczki pieprzu
-łyżeczka curry
-1/2 łyżeczki majeranku
-1/2 łyżeczki papryki słodkiej czerwonej
-olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Warzywa myjemy. Marchewki obieramy i kroimy w plastry o grubości 0,5 cm. Fasolką odkrawamy końcówki. Brokuł rozdzielamy na mniejsze części. Warzywa wrzucamy do osolonej gotującej się wody. Gotujemy bez przykrycia ok. 10 minut. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry. Piersi myjemy i kroimy w kostkę wielkości 2 x 2 cm. Dodajemy przyprawy i mieszamy. Smażymy na oleju. Pod koniec smażenia dodajemy cebulę. Chwilkę smażymy i ściągamy mięso z gazu. Dodajemy warzywa i dokładnie mieszamy.
Smacznego! :)
A.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)