Składniki:
-porcja rosołowa lub inna część kurczaka (ja użyłam 4 podudzia)
-kawałek wołowiny
-2 marchewki
-2 pietruszki
-1 seler
-1 por
-1 cebula
-sól
-pieprz
-1 łyżka maggie
-natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Mięsa myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Podgrzewając zbieramy szumowiny. Nie gotujemy! Grzejemy na małym ogniu żeby rosół delikatnie sobie bulgotał. Po ok. godzince dodajemy obrane i umyte warzywa. Cebulę obieramy i podpiekamy nad gazem. Następnie wrzucamy ją do rosołu. Gotujemy kolejne 1,5 godziny. Następnie przyprawiamy rosół do smaku. Na koniec myjemy i siekamy natkę pietruszki. Marchewkę kroimy w kosteczkę. Rosół podajemy z makaronem, marchewką i natką pietruszki.
Smacznego! :)
A.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)