Składniki:
-750 g. filetu z kurczaka
-100 g. jogurtu greckiego
-1/2 małej startej cebuli
-2 ząbki czosnku
-sok z połowy cytryny
-1 łyżka oliwy z oliwek
-3 łyżki posiekanej mięty
-sól
-pieprz
Sposób przygotowania:
Mięso umyć i pokroić w 2,5 cm kostkę. Przygotować marynatę. Wymieszać jogurt, cebulę, czosnek przeciśnięty przez prasę, sok z cytryny, oliwę z oliwek, miętę i przyprawy. Marynatę dodać do mięsa i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny. Piersi nadziewać na patyczki do szaszłyków. Szaszłyki można piec na grillu lub na patelni grillowej z 10-12 minut przewracając w tym czasie z 2-3 razy. Szaszłyki podałam z ryżem, sałatką grecką i sosem czosnkowym.
Smacznego!:)
A.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)