-4 golonki
-4 marchewki
-2 pietruszki
-1 seler
-2 jasne piwa
-papryka słodka mielona
-majeranek
-sól
-pieprz
Sposób przygotowania:
Golonki opalamy by pozbyć się włosków. Następnie dokładnie myjemy. Mięso nacieramy przyprawami. Warzywa obieramy, myjemy i ścieramy na grubych oczkach. Mieszamy i wykładamy na blaszkę na której będą się piec golonki. Do warzyw dolewamy piwa i układamy golonki. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 3 godziny. Co 30 minut przewracamy na drugą stronę. Na ostatnią godzinę przykrywamy folią aluminiową.
Smacznego! :)
A.
Nigdy golonki nie jadłam i chyba nie prędko się przekonam :) ale piwo lubię :D
OdpowiedzUsuńKiedyś taką właśnie piekłam w piwie i była pyszna, pora to powtórzyć!
OdpowiedzUsuń