Składniki:
-piersi z kurczaka
-ser żółty (użyłam gouda)
-sól
-pieprz
-majeranek
-olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Piersi myjemy, oczyszczamy z błon i delikatnie przecinamy w poprzek robiąc tak zwaną "kieszonkę". Musimy uważać by nie przeciąć do końca. W środku solimy i wkładamy 1 cm. plasterek sera żółtego. Z zewnątrz z dwóch stron posypujemy solą, pieprzem i majerankiem. Smażymy na rozgrzanym oleju na większym ogniu aż pierś się zarumieni. Następnie wykładamy na blaszkę i pieczemy przez 20 minut w 200 stopniach w piekarniku. Piersi pieczemy przykryte folią aluminiową.
Smacznego! :)
A.
Super się prezentuję ta pierś z kurczaka :) Jeszcze z serem.. mniam, koniecznie muszę ten przepis wypróbować :D
OdpowiedzUsuń