Na dworze zimno, zima zbliża się wielkimi krokami a u mnie w domu... wielkie grillowanie! Nie ma to jak grill elektryczny! Poszperałam w lodówce i na mój grill wrzuciłam kiełbaskę, piersi z kurczaka, boczek a nawet znalazłam kawałeczek schabu. Wszystko było bardzo smaczne.:)
Schab i pierś przyprawiałam tak samo.
Składniki:
-pierś-schab
-przyprawy (papryka słodka, majeranek, kucharek, ostra papryka)
Sposób przygotowania:
Piersi i schab myjemy. Mięso kroimy na plastry o grubości ok. 1cm. Przyprawiamy z obu stron i kładziemy na rozgrzany grill. Smażymy aż się zarumienią.Na moim grillu znalazła się również kiełbasa zwyczajna, ponacinałam ją w kwadraciki i wrzuciłam na ruszt. Oprócz kiełbasy był również boczek wędzony. Kupiłam go w plastrach więc za wiele nie musiałam przy nim robić. Smażyłam go z obu stron aż powstały chrupiące "chipsy" ponieważ taki lubię najbardziej.
Smacznego!:)
A.
TEZ MAM GRIL ELEKTRYCZNY. ŁADNIE WYGLĄDA
OdpowiedzUsuńja mam grill elektryczny https://www.top-grille.pl/weber-q-1400-grill-elektryczny.html, wcześniej miałem węglowy i jednak wolę elektryka. Nie chodzi już o samo środowisko, które cierpi dużo bardziej na palonym węglu a o smak potraf które nie przechodza tym dymem.
OdpowiedzUsuń