Składniki:
-1 puszka masy kajmakowej-500 ml. śmietanki 36%
-3 łyżki żelatyny
-2 budynie waniliowe
-1 kostka masła lub margaryny typu "Kasia"
500ml. mleka
-ok. 75 sztuk herbatników
-czekolada mleczna
Sposób przygotowania:
Gotujemy budyń i odstawiamy do ostygnięcia. Kiedy już ostygnie miksujemy z kostką masła lub margaryny. Śmietanę ubijamy na sztywno. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody i miksujemy ze śmietaną.Układamy warstwami:
1) Herbatniki.
2) Masa kajmakowa.
3) Herbatniki.
4) Masa budyniowa.
5) Herbatniki.
6) Ubita śmietana.
7) Starta czekolada.
Smacznego! :)
A.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)