Składniki:
-3 śląskie kiełbasy-1 cebula
-3 ogórki kiszone
-koncentrat pomidorowy (mały)
-1 łyżka mąki
-1,5 szklanki wody
-przyprawy (majeranek, kucharek)
-makaron spaghetti
Sposób przygotowania:
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Kiedy kiełbasa się zarumieni dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, ogórki kiszone i przyprawy. Całość podsmażamy z 5-7 minut po czym dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy. Następnie dodajemy wodę i doprowadzamy do wrzenia. W kubku mieszamy wodę (pół szklanki) z mąką i wlewamy na patelnie. Całość gotujemy jeszcze przez chwilkę. Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.Smacznego! :)
A.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)