wracam do Was po dłuższej nieobecności, za co przepraszam.
Za oknami nastała jesień. Mimo, że słońce jeszcze świeci to na dworze czuć już powiew zimna... Dziś chcę się podzielić przepisem, który zabierze Was chociaż w pewnym stopniu na wakacje, nad morze... Będzie to dorsz a dokładniej paluszki rybne z dorsza.
Pozdrawiam bardzo serdecznie i życzę wszystkim smacznego! :)
Składniki:
-filet z dorsza-sok z cytryny
-mąka pszenna
-bułka tarta
-jajko
-pieprz
-sól
-olej słonecznikowy
Sposób przygotowania:
Filet z ryby opłukać i osuszyć z wody. Pokroić w 2 cm. paski i skropić sokiem z cytryny. Do mąki pszennej dodać sól i pieprz. Wymieszać i obtaczać w niej kawałki ryby, następnie w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z ziemniakami lub frytkami i dowolną surówką lub innym dodatkiem.A. :)
A tak się zastanawiałyśmy, co za nami chodzi od tak dawna! Teraz już wiemy! PALUSZKI RYBNE! :))) Wyglądają smakowicie! :)
OdpowiedzUsuńZatem zapraszam do próbowania :)
UsuńTakie paluszki rybne to ja rozumiem :D
OdpowiedzUsuńJa również je doskonale rozumiem :)
UsuńWspaniałe, musiały być przepyszne :D
OdpowiedzUsuńOj były :)
Usuń