Składniki:
-2 pojedyncze piersi z kurczaka-pęczek świeżego szpinaku (lub 10 dag. mrożonego)
-ser żółty (2 plastry o grubości ok. 3 mm.)
-2 łyżki masła
-1 ząbek czosnku
-1 kostka rosołowa
-przyprawy (papryka słodka, czosnek, sól, pieprz)
Sposób przygotowania:
Szpinak wypłukać, odciąć łodyżki. Liście posiekać (mrożony szpinak po prostu wyłożyć na patelnie), przesmażyć pod przykryciem na maśle z przeciśniętym przez prasę czosnkiem, pieprzem i solą. Filety rozciąć wzdłuż na połowy (tak, by otrzymać 4 równe porcje), lekko rozbić, oprószyć pieprzem, solą, papryką i czosnkiem. Dwa filety przykryć kołderką szpinaku, na to położyć ser i kolejną warstwę szpinaku. Przykryć drugą częścią piersi i spiąć wykałaczkami. Przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Zapiekać w piekarniku pod przykryciem w temperaturze 170 stopni przez 40 minut, często podlewając bulionem z kostki rosołowej.Smacznego! :)
A.
Wygląda pysznie, piękna zielona niespodzianka :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie :)
Na pewno odwiedzę :)
UsuńPozdrawiam
pysznie:)
OdpowiedzUsuńOj było pyszne :)
Usuńbardzo chętnie zjadłabym taki obiadek :)
OdpowiedzUsuńTo zapraszam do wykorzystania przepisu :)
UsuńWygląda super!:)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie!
Dopiero rozpoczynam swoją przygodę z blogowaniem, ale może któregoś razu znajdziesz u mnie coś ciekawego :)
www.paczekwkuchni.blogspot.com
Pozdrawiam!:)
Bardzo chętnie Cię odwiedzę :)
UsuńPozdrawiam