Składniki:
Spód:
-24 ciastka petit beurre
Masa serowa:
-1 kg. mielonego twarogu w wiaderku
-1/2 szklanki oleju
-3 szklanki mleka
-1 szklanka cukru
-2 jajka
-4 żółtka
-1 opakowanie budyniu śmietankowego (65 g.)
-1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
-5 kropli aromatu cytrynowego
Wierzch:
-5 białek
-1 szklanka cukru pudru
Sposób przygotowania:
Masa serowa:
Wszystkie składniki zmiksować ze sobą na jednolitą masę. Masa wyjdzie dość rzadka. Wlać ją na wyłożone na blaszce petit beurre i piec w temperaturze 180 stopni przed 50 minut.
Wierzch:
Białka z cukrem ubić na gęstą piane. Nałożyć ją na sernik i piec jeszcze przez 15 minut w temperaturze 150 stopni.
Upieczony sernik od razu wyjąć z piekarnika. Rosa zacznie wychodzić po ok. 30 minutach.
Smacznego! :)
A.
uwielbiam ten serik
OdpowiedzUsuńpysznosci!
OdpowiedzUsuńPycha! Uwielbiam sernik :)
OdpowiedzUsuńKocham ten sernik! :)
OdpowiedzUsuń