środa, 11 stycznia 2017

Prosta i szybka zupa z serków topionych.

Składniki:
-1,5 kostki rosołowej
-200 g. serków topionych
-3 szklanki wody
-szczypiorek
-sól
-pieprz
-1/3 łyżeczki kurkumy
-1/3 łyżeczki ziół prowansalskich
-1-2 łyżki śmietany
-skibka chleba

Sposób przygotowania:
Zagotowujemy wodę z kostkami rosołowymi. Następnie dodajemy pokruszone serki topione i mieszamy aż się rozpuszczą. Doprawiamy do smaku. Dodajemy posiekany szczypiorek i na końcu śmietanę. Skibkę chleba kroimy w małą kostkę. Rozkładamy na blaszce i pieczemy w 180 stopniach aż się zarumienią. Grzanki dodajemy na wierzch zupy.

Smacznego! :)
A.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)