Składniki:
-1 kg. skrzydełek
-2 łyżki oleju
-1 łyżka miodu
-1 łyżeczka słodkiej papryki
-1/2 łyżeczka ostrej papryki
-1/3 łyżeczka soli
-1/2 łyżeczka czarnego pieprzu
-1/2 łyżeczka sproszkowanego czosnku
Sposób przygotowania:
Skrzydełka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Jeśli ktoś chce może odciąć najcieńszą część skrzydełek. Składniki marynaty mieszamy a następnie dodajemy do skrzydełek i dokładnie mieszamy by wszystkie były nią pokryte. Odstawiamy do lodówki na całą noc. Skrzydełka pieczemy w piekarniku na najwyższym poziomie w temperaturze 200 stopni przez ok. godzinę. W połowie pieczenia obracamy skrzydełka na drugą stronę.
Smacznego! :)
A.
uwielbiam pieczone skrzydełka!
OdpowiedzUsuń