niedziela, 9 kwietnia 2017

Devolay z masłem.

Składniki:
-piersi z kurczaka
-masło
-sól
-pieprz
-mąka
-bułka tarta
-jajko

Sposób przygotowania:
Piersi myjemy, oczyszczamy. Układamy na desce, przykrywamy woreczkiem foliowym i rozbijamy za pomocą tłuczka. Z jednej piersi wychodzi jeden devolay. Posypujemy solą i pieprzem. Masło kroimy w plastry o grubości 1 cm. Plaster kroimy na 3 paski. Jeden pasek masła układamy na brzegu rozbitej piersi i zwijamy devolaya. Następnie obtaczamy go w mącę, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na maśle klarowanym lub oleju na średnim ogniu aż ładnie się zarumieni.

Smacznego! :)
A.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)