Składniki:
-500 g. jogurtu greckiego
-250 g. kremowego serka śmietankowego
-150 g. chudego zmielonego twarogu
-4 jajka
-4 łyżki mąki ziemniaczanej
-2 łyżki cukru z wanilią
-4 łyżki cukru trzcinowego
Sposób przygotowania:
Twaróg zmiksować z cukrem trzcinowym i cukrem z wanilią. Jajka ubić na puszystą pianę, dodać przesianą mąkę, miksować jeszcze przez chwilkę. Do masy dodawać porcjami twaróg, serek kremowy i jogurt cały czas miksując. Masę przełożyć do wyścielonej papierem do pieczenia tortownicy i piec ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec jeszcze 1,5 godziny. Sernik wystudzić w wyłączonym piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, następnie wstawić do lodówki.
Smacznego! :)
A.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)