Składniki:
-0,5 kg. karkówki
-0,5 szklanki oliwy z oliwek
-2 ząbki czosnku
-1 łyżeczka musztardy dijon
-2 łyżki ketchupu
-1 łyżeczka ziół prowansalskich
-1 łyżeczka majeranku
-1 łyżeczka ostrej papryki
-2 łyżeczki słodkiej papryki
-sól
-pieprz
Sposób przygotowania:
Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w plastry o grubości 1,5 cm. Do miski wlewamy oliwę z oliwek. Następnie dodajemy musztardę, ketchup, przeciśnięty przez prasę czosnek i przyprawy. Doprawiamy solą i pieprzem. Do miski wrzucamy mięso i dokładnie mieszamy by marynata pokryła wszystkie kawałki. Odstawiamy na 3-4 godziny do lodówki. Grillujemy ok. 15-20 minut na każdą stronę.
Smacznego! :)
A.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)