-1 kg mięsa mielonego z szynki wieprzowej (wyszło mi z tego 15 roladek)
-15 cienkich plastrów boczku
-15 plasterków sera żóltego o szerokości 2 cm.
-sól
-pieprz
-majeranek
-czosnek suszony
-2 bułki
-jajko
Sposób przygotowania:
Bułki namaczamy w wodzie. Do miski wrzucamy mięso mielone, odsączone bułki, jajko i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Nabieramy łyżką mięso, rozgniatamy na całej dłoni na grubość 1 cm. kładziemy ser i formujemy roladkę a następnie owijamy ją plastrem boczku. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w temperaturze 180 stopni aż się ładnie zarumienią. Po czym odwracamy na drugą stronę i znowu przypiekamy do zarumienienia. Nie dodajemy żadnego tłuszczu do pieczenia.
Smacznego! :)
A.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)