Składniki:
-2 cukinie
-0,5 kg. mięsa mielonego
-puszka marchewek bonduelle
-puszka kukurydzy bunduelle
-1 czerwona papryka
-starty ser
-sól
-pieprz
-majeranek
Sposób przygotowania.
Mięso mielone podsmażamy na patelni. Gdy będzie miękkie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Kiedy papryka zacznie robić się miękka dodajemy kukurydzę i pokrojoną w plasterki marchewkę. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Całość dokładnie mieszamy. Następnie przygotowujemy cukinie. Warzywo dokładnie myjemy i przekrawamy w poprzek. Wyżłabiamy łyżką środek i dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Nakładamy farsz i posypujemy startym serem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30 minut.
Smacznego! :)
A.
Apetycznie, smacznie i pożywnie super pomysł
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy Serdecznie – Da Pietro