Składniki:
-pierś z kurczaka
-ananas w plastrach
-ser żółty
-sól
-pieprz
-mąka
-jajko z mlekiem
-bułka tarta
-olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Piersi myjemy, oczyszczamy z zanieczyszczeń i przekrawamy w poprzek na pół. Lekko rozbijamy. Posypujemy solą i pieprzem. Następnie obtaczamy w mące, jajku z mlekiem i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na średnim ogniu. Gdy jedna strona się zarumieni obracamy na drugą, kładziemy ananasa. Na ananasa kładziemy ser i smażymy pod przykryciem żeby ser zdążył się roztopić. Ściągamy z patelni gdy druga strona się zarumieni.
Smacznego! :)
A.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)