Składniki na 8 sztuk:
-5 pojedynczych piersi z kurczaka
-ser żółty
-żółtko z jajka
-sól
-pieprz
-majeranek
-mąka
-jajko z mlekiem
-bułka tarta
-olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Mięso myjemy, oczyszczamy z zanieczyszczeń. Osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w większe kostki i mielimy na małych oczkach. Do zmielonego mięsa dodajemy żółtko, sól, pieprz i majeranek. Dokładnie mieszamy. Następnie nabieramy łyżką mięso na dłoń. Na środku kładziemy ser i przykrywamy mięsem. Formujemy klopsa. Obtaczamy w mące, jajku z mlekiem i bułce tartej. Smażymy na oleju na małym ogniu aż się zarumienią.
Smacznego! :)
A.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)