Składniki:
-szklanka mąki
-3 łyżki cukru
-1/2 kostki masła
-szczypta soli
-cukier puder do posypania tarty
-200 g. malin
-3/4 szklanki śmietany 35%
-100 g. białej czekolady
-3 jajka
Sposób przygotowania:
Mąkę przesiewamy do miski. Masło kroimy w kostkę i dodajemy do mąki razem z cukrem i szczyptą soli. Zagniatamy ciasto i wylepiamy nim formę do tarty. Ciasto nakłuwamy widelcem i wkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach.
Przygotowujemy masę. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Następnie ściągamy ją z "ognia" i łączymy ze śmietaną. Odstawiamy do wystudzenia. Jajka lekko ubijamy i delikatnie łączymy z czekoladą. Gotową masę wylewamy na podpieczony spód. Układamy umyte,odsączone maliny i pieczemy kolejne 20 minut w 180 stopniach. Wystudzoną tarte posypać cukrem pudrem i udekorować kilkoma malinami.
Smacznego! :)
A.
Jak to cudownie wygląda!:)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
I cudownie smakuje :)
Usuń