niedziela, 27 października 2013

Schab w sosie grzybowym! :)

Składniki:

-schab (ilość zależy od tego ile chcemy zjeść)
-2 garści suszonych grzybów
-1 cebula
-1 kostka rosołowa
-1,5 łyżki majeranku
-olej
-1 łyżeczka mąki


Sposób przygotowania:

Schab myjemy i kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. a następnie obsmażamy go na odrobinie oleju z jednej i drugiej strony. Kostkę rosołową rozpuszczamy w 250 ml. gorącej przegotowanej wody i wlewamy to na patelnie. Następnie dodajemy cebule pokrojoną w małą kosteczkę i suszone grzyby. Posypujemy majerankiem i dusimy pod przykryciem ok. 1 godzinę. Na koniec wyciągamy mięso na talerz a sos zaciągamy mąką rozrobioną z odrobiną wody. Gotujemy jeszcze przez chwilę i możemy rozkoszować się smakiem naszego dania. 

Smacznego! :)
A.




3 komentarze:

Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)