Składniki na 6 sztuk:
-2 pojedyncze filety z kurczaka-8 większych pieczarek
-kucharek
-30 g. margaryny
-olej
-mąka
-jajko
-bułka tarta
Sposób przygotowania:
Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki. Doprawiamy kucharkiem i smażymy na margarynie aż będą miękkie. W między czasie przygotowujemy piersi. Myjemy je, oczyszczamy z błon a następnie kroimy na płaty. Mi z jednej piersi wychodzą 3. Żeby wyrównać grubość płatów używamy tłuczka. Mięso oprószamy kucharkiem. Kiedy pieczarki będą już gotowe przygotowujemy miejsce do panierowania. Na 3/4 płatu układamy pieczarki i zwijamy od strony zapełnionej. Następnie obtaczamy w mące i formujemy w rękach ładnego devolaya. Potem w jajku i bułce tartej. Devolaye smażymy na głebokim tłuszczu, na małym ogniu aż się zarumienią.Smacznego! :)
A.
bardzo lubi takie dania:d wczoraj akurat miałam taki kotlet na obiad:)
OdpowiedzUsuńMniam! Lubię bardzo :)
OdpowiedzUsuńa czy bez tego kucharka nie dałoby sie zrobić tego mięsa? np sol, pieprz, czosnek.
OdpowiedzUsuńNo super dobre 😀
Usuń