niedziela, 1 grudnia 2013

Biszkopt z jabłkami i kruszonką!

Szybkie, proste w wykonaniu i bardzo smaczne ciasto :)

Składniki:

-4 jajka
-1 i 1/2 szklanki cukru
-2 i 1/4 szklanki mąki
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-3-4 jabłka
-100 g. masła lub margaryny
-odrobina bułki tartej

 

Sposób przygotowania:

Jajka, 1 szklankę cukru, 1 szklankę mąki i proszek do pieczenia wymieszać ze sobą za pomocą miksera. Miksować ok. 5-7 minut a następnie wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Jabłka zetrzeć na tarce na grubych oczkach i posypać na masę biszkoptową. Na koniec zrobić kruszonkę. Do miski wsypać 1/2 szklanki cukru, 1 i 1/4 szklanki mąki i pokruszone masło lub margarynę. Całość dokładnie wymieszać, wyrobić kruszonkę i posypać na jabłka. Ciasto piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 40 minut (do suchego patyczka i aż się zarumieni). Placek można polukrować lub posypać cukrem pudrem.

Smacznego! :)
A.

1 komentarz:

Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)