poniedziałek, 29 lutego 2016

Kruche i delikatne ciasteczka maślane.

Składniki:
-2 i 1/3 szklanki mąki
-2/3 szklanki cukru pudru
-2 żółtka
-200 g. zimnego masła
-2 łyżki cukru wanilinowego
-1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki ugniatamy ze sobą. Ciasto musi być gładkie i nie może kleić się do ręki. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na 30 minut. Następnie posypujemy blat mąką i rozwałkowujemy ciasto na grubość ok. 3-4 mm. Ciasteczka wycinamy dowolnymi foremkami. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do momentu aż się delikatnie zarumienią.

Smacznego! :)
A.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)