czwartek, 28 lipca 2016

Sałatka z chrupiącym bekonem.

Składniki:
-kapusta pekińska
-ogórek zielony
-pomidorki koktajlowe
-boczek w cienkich plastrach
-sos sałatkowy (3 łyżki wody, 3 łyżki oleju)

Sposób przygotowania:
Boczek pieczemy w piecyku elektrycznym 10 minut w 220 stopniach. Jeśli ktoś nie ma piecyka można również to zrobić w piekarniku. Kapustę siekamy i kładziemy na talerzu. Ogórka myjemy i kroimy w grubsze plasterki a następnie plasterek w 4 części. Pomidorki myjemy i kroimy na ćwiartki. Układamy na kapuście. Polewamy sosem sałatkowym. Następnie na sałatkę układamy pokrojony w mniejsze części upieczony bekon.

Smacznego! :)
A.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)