niedziela, 23 października 2016

Kurczak z chrupiącą skórką.

Składniki:
-kurczak w całości
-odrobina oleju
-przyprawy:
sól
pieprz
papryka słodka
majeranek
przyprawa do kurczaka
zioła prowansalskie

Sposób przygotowania:
Kurczaka myjemy i wykrawamy mu kręgosłup. Rozkładamy na blaszce na płasko, nacieramy olejem i posypujemy przyprawami. Tak przygotowanego kurczaka odstawiamy do lodówki na całą noc. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 1,5 godziny. Przed pieczeniem dolewamy odrobinę wody by kurczak się nie przypalał. W razie konieczności dolewamy w trakcie pieczenia. Kurczaka nie obracamy. Kurczak pozostaje soczysty w środku a jego skórka jest chrupiąca.

Smacznego! :)
A.


1 komentarz:

  1. Fajny przepis na pożywne danie dla rodziny. Gratuluje pomysłu i pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)