sobota, 22 lipca 2017

Dorsz w cieście piwnym.

Składniki:
-800 g. filetu z dorsza (nie mrożony)
-3/4 szklanki jasnego piwa
-1 szklanka mąki
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-sól
-pieprz cytrynowy
-olej do smażenia

Sposób przygotowania:
Dorsza myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Posypujemy pieprzem cytrynowym z dwóch stron. Do miski dodajemy piwo, mąkę, proszek do pieczenia, sól i dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy olej na patelni. Filety zanurzamy w cieście i smażymy na średnim ogniu aż uzyskamy złoty kolor. Rybę można podać w towarzystwie frytek i kapusty kiszonej.

Smacznego! :)
A.



1 komentarz:

Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)