poniedziałek, 3 lipca 2017

Roladki drobiowe z szynką, parmezanem i natką pietruszką.

Składniki na 12 sztuk:
-6 pojedynczych filetów z kurczaka
-100 g. parmezanu
-pęczek natki pietruszki
-12 plasterków szynki wieprzowej
-sól
-słodka papryka
-majeranek
-rękaw do pieczenia

Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka myjemy, oczyszczamy. Filet przekrawamy w poprzek na dwie równe części a następnie rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Każdy płat oprószamy wewnątrz solą, kładziemy plaster szynki, posypujemy startym na małych oczkach parmezanem i posiekaną natką pietruszki. Zawijamy roladkę i oprószamy papryką i majerankiem. Spinamy wykałaczkami z dwóch stron. Gotowe roladki wkładamy do rękawa. Układamy na blaszce. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30-35 minut.

Smacznego! :)
A.




1 komentarz:

  1. Bardzo fajnie się prezentuję ta roladka, idealna na jutro!

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)