niedziela, 10 września 2017

Panierowane pałki z kurczaka.

Składniki:
-pałki drobiowe
-2 marchewki
-1 pietruszka
-1 seler
-1 por
-sól
-pieprz
-słodka papryka mielona
-mąka
-jajko
-mleko
-bułka tarta
-olej

Sposób przygotowania:
Pałki myjemy, wsadzamy do garnka i zalewamy wodą. Wstawiamy na gaz, podczas podgrzewania wody zbieramy szumowinę. Warzywa obieramy i myjemy. Kiedy zbierzemy już szumowinę, warzywa dodajemy do garnka. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy aż mięso będzie miękkie a następnie odstawiamy do wystudzenia. Z pałek zdejmujemy skórę a następnie posypujemy je papryką. Obtaczamy w mące, jajku z mlekiem i bułce tartej. Smażymy w głębokim oleju na złoty kolor.

Smacznego! :)
A.




3 komentarze:

  1. Szybko, prosto i smacznie - jutro na obiadzik serwuję!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow, this article is pleasant, my sister is analyzing these things, therefore
    I am going to let know her.

    OdpowiedzUsuń
  3. Excellent blog post. I definitely appreciate this site.
    Continue the good work!

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)