niedziela, 4 lutego 2018

Devolay z serem i fasolką szparagową.

Składniki:
-piersi z kurczaka
-ser żółty
-fasolka szparagowa
-sól
-pieprz
-mąka
-jajko
-bułka tarta
-olej do smażenia

Sposób przygotowania:
Piersi myjemy, oczyszczamy z zanieczyszczeń. Następnie pierś przykrywamy folią spożywczą i rozbijamy na grubość ok 3 mm. Posypujemy solą i pieprzem. Na brzegu kładziemy kawałek sera i 2 fasolki i zwijamy devolay'a. Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na średnim ogniu aż się zarumienią.

Smacznego! :)
A.






2 komentarze:

  1. It is not my first time to visit this site, i am visiting this site dailly and take nice data from here daily.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam taki obiad. Pyszny i treściwy.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)