Składniki:
-pół kilo mięsa mielonego-1 bułka
-1 jajko
-przyprawy (majeranek, sól, pieprz)
-czosnek (może być starty na tarce na najmniejszych oczkach lub czosnek granulowany)
-bułka tarta
-mąka
-olej lub margaryna
Sposób przygotowania:
Bułkę zostawiamy w wodzie lub mleku aby zmiękła. Kiedy bułka będzie gotowa wyciskamy z niej wodę a następnie mieszamy z mięsem mielonym, jajkiem, i przyprawami. Przyszykowujemy sobie panierkę w proporcji 2:1 czyli dwie łyżki bułki tartej i 1 łyżka mąki itp. Formujemy klopsiki i obtaczamy w panierce. Mielone smażymy na małym ogniu na margarynie lub oleju z jednej i drugiej strony.Smacznego! :)
A.
Świetne!
OdpowiedzUsuńświetne!
OdpowiedzUsuńBardzo dobry obiadek miammiam
OdpowiedzUsuń