poniedziałek, 23 stycznia 2017

Fasolka po bretońsku.

Składniki:
-3 słoiki fasoli białej w sosie pomidorowym
-6 kiełbas śląskich
-100 gram boczku
-3 łyżki koncentratu pomidorowego
-cebula
-majeranek
-sól
-pieprz

Sposób przygotowania:
Fasole wrzucamy do garnka, dolewamy odrobinę wody i podgrzewamy na najmniejszym ogniu. Mieszamy od czasu do czasu by się nie przypaliło. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Kiedy się troszkę zarumieni dodajemy pokrojony w kostkę boczek. Chwilkę podsmażamy i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Przyprawiamy i dodajemy koncentrat. Dokładnie mieszamy a następnie wrzucamy do gotującej się fasoli. Doprawiamy do smaku. Gotujemy jeszcze z 15 minut i gotowe.

Smacznego! :)
A.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)