wtorek, 31 stycznia 2017

Panierowana pierś z kurczaka z boczkiem i serem.

Składniki na 8 sztuk:
-4 piersi z kurczaka
-8 cienkich plastrów boczku
-4 plastry sera żółtego
-sól
-pieprz
-mąka
-bułka tarta
-jajko
-margaryna do smażenia

Sposób przygotowania:
Plastry boczku rozkładamy na blaszce i pieczemy w 180 stopniach aż będą chrupiące. Piersi myjemy, Przekrawamy w poprzek na równe płaty. Jeśli jest konieczność rozbijamy je troszkę tłuczkiem. Delikatnie solimy i pieprzymy. Na jednej stronie układamy ser i boczek, przykrywamy drugą stroną piersi. Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na margarynie na średnim ogniu na złoty kolor.

Smacznego! :)
A.




2 komentarze:

  1. Oj, boczek to chyba mój ulubiony składnik :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mój też :D a boczek i ser to już w ogóle poezja :D

      Usuń

Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)