czwartek, 2 lutego 2017

Kapsalon.

Składniki:
-4 piersi z kurczaka
-pół kapusty pekińskiej
-pół kilo grubych frytek prostych lub falowanych
-200 g. tartego sera żółtego
-4 łyżki majonezu
-4 łyżki śmietany 18%
-4 łyżki ketchupu
-przyprawa go kebabu
-sól 
-pieprz
-olej do smażenia


Sposób przygotowania:
Kapustę pekińską kroimy w paski. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do kebaba i podsmażamy na oleju. Frytki smażymy na oleju na złoty kolor. Przygotowujemy sos. Mieszamy ze sobą majonez, śmietanę i ketchup. Doprawiamy solą i pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Na dnie kapusta pekińska. Następnie usmażone frytki i mięso. Polewamy sosem i posypujemy serem. Ser posypujemy delikatnie przyprawą do gyrosa. Podpiekamy w piekarniku od góry by ser się roztopił i zarumienił.

Smacznego! :)
A.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)