niedziela, 26 sierpnia 2018

Pierś ze szpinakiem i serem pleśniowym.

Składniki:
-pierś z kurczaka
-szpinak świeży lub mrożony
-ząbek czosnku
-ser pleśniowy
-sól
-pieprz
-majeranek
-olej
-łyżeczka masła

Sposób przygotowania:
Piersi myjemy, oczyszczamy. Nacinamy co 1 cm. Mięso nacieramy odrobiną oleju i przyprawiamy solą, pieprzem i majeranku. Na patelni roztapiamy masło, podsmażamy czosnek a następnie dodajemy szpinak. Podsmażamy do odparowania wody. Ser pleśniowy kroimy w cienkie paski. W każde nacięcie wkładamy plasterek sera i szpinak. Piersi pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. godzinkę.

Smacznego! :)
A.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi bardzo miło jeśli zaobserwujesz mojego bloga i pozostawisz coś po sobie:)